Tapahtumakalenteri

Musa+ -hankkeen tapahtumakalenteri 2023

Musiikki-, tapahtuma- tai pelialan yrittäjä/toimija Keski-Suomessa – tule mukaan verkostoitumaan, innovoimaan ja kehittämään liiketoimintaa mielenkiintoisissa tapahtumissamme!

Kevät 2023

27.4. Törmäytystapahtuma

Musiikki-, tapahtuma- ja pelialojen törmäytystapahtuma 27.4.2023 klo 17.00–20.00 Digi & Game Centerillä (Matarankatu 2, Jyväskylä).

Törmäytystapahtumassa on luvassa mukaansatempaavia asiantuntijapuheenvuoroja, menestystarinoita, keskusteluja ja demonstraatioita musiikki-, tapahtuma- ja pelialojen risteyskohdista. Ja tietenkin rentoa verkostoitumista luovalla porukalla!

Tule viihtymään ja luomaan kontakteja – osallistua voi myös etänä.

Ilmoittaudu tapahtumaan:
https://link.webropolsurveys.com/S/AFEABA19E06EBB7B

Lataa ohjelma itsellesi (316 KB PDF):
Tormaytystapahtuma_ohjelma_program.pdf

Seuraa striimiä:
https://www.twitch.tv/expajkl

Puhujavieraat

Salla Hakkola on muusikko–säveltäjä, joka on säveltänyt musiikkia mm. Roviolle ja useille muille pelialan yrityksille. Hänet palkittiin vastikään NYX Game Awards 2023 (New York) -tilaisuudessa.

Lue lisää (Salla Hakkola): https://www.sallahakkola.com/about

Lue lisää (Tonally): https://www.tonally.com/

Salla Hakkola

Markus Pajakkala on tunnettu soitonopetusapplikaatio Yousicianin säveltäjä-tuottajana, aktiivisena muusikkona mm. Ellipsin, Von Hertzen Brothersin, Waltteri Torikan ja oman yhtyeensä Utopianistin taustalta sekä Tampereen G Livelabin jami-isäntänä.

Lue lisää (Markus Pajakkala @ Riffi.fi): https://riffi.fi/artikkelit/haastattelut/markus-pajakkala-utopianisti-musiikintekij%C3%A4-ja-multi-instrumentalisti

Markus Pajakkala

Sami Toivanen on löytöretkituottaja, toinen Cityspotting-yrityksen perustajista. Vuonna 2020 perustettu pelillistetty kaupunkiseikkailu ratkaisee liikkumisen motivaatio-ongelmaa tarjoamalla inspiroivia näkökulmia ja retkiä omasta kaupungista.

Lue lisää (Cityspotting): https://www.cityspotting.fi/

Sami Toivanen

Vesa Peltola esitelee Noveltiven toimintaa ja demonstroi uutta studiota.

Lue lisää (Noveltive): https://noveltive.fi/

Noveltive-logo

3.5. Modernien liiketoimintamallien ja yrityskehittämisen työpaja I

Aika: 3.5.2023 klo 13.00–16.00

Paikka: GamePitPro (Jamkin pääkampus, A-siipi | Rajakatu 35, Jyväskylä).

Luvassa on pelialan ja musiikki- ja tapahtuma-alojen nykyaikaisiin liiketoimintamalleihin liittyviä pohjustuksia sekä yrityksen kehittämiseen liittyvää hyödyllistä tietoa ja sparrausta.

Tilaisuudessa mukana puheenvuoroilla mm.

Tilaisuus on maksuton ja osallistuminen onnistuu myös etänä!

26.5. Liiketoiminnan innovointia matalan latenssin teknologioiden äärellä

Aika: 26.5.2023 klo 13.00–16.00 (Yläkaupungin yö)

Paikka: Suomalainen Musiikkikampus, tila P18_173 (Pitkäkatu 18–22, Jyväskylä)

Tule tutustumaan matalan viiveen teknologiaan, joka mahdollistaa reaaliaikaisen yhteissoiton verkon välityksellä – demonstrointia, keskustelua ja liiketoiminnan innovointia!

Tilaisuus on maksuton.

Lataa ohjelma itsellesi (320 KB PDF):
Musaplus_matalan_latenssin_innovointityopaja_ohjelma.pdf

Asiantuntijat

Juha Kujanpää on muusikko ja säveltäjä. Hän opettaa pop/jazz-pianonsoittoa, pedagogiikkaa ja säveltämistä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, ja on tutkinut yhteismusisointiin tarkoitettuja matalan latenssin ratkaisuja 2021–2023 Suomen eri korkeakoulujen kanssa yhteistyössä toteutetussa MUSE-hankkeessa.

Lue lisää: https://www.musiikkikampus.fi/asiantuntijat/juha-kujanpaa

Juha Kujanpää

Sami Sallinen toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen lehtorina ja tutkintovastaavana. Hän on toiminut digipedagogiikkaan ja pelillisyyteen keskittyneen PLAY-hankkeen projektipäällikkönä sekä asiantuntijana suomalaisten ammattikorkeakoulujen Digisti yhdessä -hankkeessa, jossa tuotettiin yhteistä e-opintotarjontaa suomalaisiin korkeakouluihin. Vastikään päättyneessä AMK-verkoston MUSE-hankkeessa hän kartoitti ja kehitti etäratkaisuja musiikin opettajille, esittäjille ja tekijöille.

Lue lisää: https://www.musiikkikampus.fi/asiantuntijat/sami-sallinen

Sami Sallinen

Syksy 2023

4.10. XR-työpaja I: Virtuaalitodellisuus luovassa työssä ja tapahtuma-alalla

Aika: 4.10.2023 klo 9.00–13.00

Paikka: Digi & Game Center (Matarankatu 2, 2. krs, Jyväskylä)

Perehdymme mm. virtuaalitodellisuuden sekä pelimoottoreiden tuomiin mahdollisuuksiin tapahtuma-alalla ja luovan työn työkaluina. Työpajassa kuulemme miten luotiin virtuaalinen EVE-rakkaussimulaatio, jonka ensi-ilta oli maaliskuussa 2023 Espoon kaupunginteatterissa. Tutustumme jyväskyläläisen digitaalisen median tuotantoyhtiön Noveltiven virtuaaliseen konseptiin ja studion toimintaan. Samalla osallistujien on mahdollisuus tutustua asiantuntijoiden kanssa myös muihin XR-teknologisiin ratkaisuihin sekä osallistua XR-teemaiseen keskusteluun ja ideointiin mahdollisine kysymyksineen XR-asiantuntijoillemme.

Asiantuntijoina mukana mm.

10.10.–31.10. Avoin kilpailu: Esiintyjäksi Musa+ -hankkeen lopputapahtumaan?

MUSA+ -loppuseminaarin esiintyjäkilpailun kuvituskuva

Musa+ – Tempoa kannattavuuteen -hankkeen lopputapahtuma järjestetään tiistaina 7.11.2023 Digi & Game Centerillä Jyväskylässä. Haemme lopputapahtumaan omaa musiikkia esittävää artistia tai yhtyettä Keski-Suomesta.

Lue lisää (Digi & Game Center): https://www.digigamecenter.org

Taustatiedot

  • Esiintyjä voi olla sooloartisti tai 2–3 hengen kokoonpano.
  • Esityksen kesto on noin 15 minuuttia.
  • Musiikkigenre on vapaa, mutta esiintymistilaan sopii parhaiten akustinen tai elektroakustinen kokoonpano (eli ei kovaäänistä, sähköisesti vahvistettua musiikkia).
  • Esiintymisestä maksettava palkkio on yhteensä 600,00 € (alv 0%). Artisti saa lisäksi itselleen keikkataltioinnin omalla miksausmahdollisuudella.
  • Esiintyminen tapahtuu livenä yleisön edessä, ja esitys striimataan Noveltiven alustalla verkkoon, jolloin esiintyjällä on mahdollisuus käyttää Noveltiven tarjoamaa virtuaalitilaa/-taustaa virtuaalisena esiintymislavanaan.

Lue lisää (Noveltive): https://noveltive.fi

Esiintyjän valinta ja aikataulu

Esiintyjä valitaan avoimella kilpailulla, johon voit osallistua lähettämällä yhden kappaleen videoesityksen YouTube-linkkinä. Videon tulee olla julkinen, jotta se voidaan upottaa hankkeen verkkosivuille äänestystä varten.

  • Lähetä videolinkki ja lyhyt kuvaus kokoonpanosta 10.10.–17.10. välisenä aikana osoitteeseen nina.loimusalo-lipiainen@jamk.fi.
  • Mukaan kilpailuun valitaan kymmenen ensimmäistä videon lähettänyttä artistia tai yhtyettä.
  • Videot ovat julkisesti näkyvillä 24.10.–30.10. välisenä aikana, jolloin kenen tahansa on mahdollista äänestää esiintyjää niiden joukosta.
  • Voittaja julkistetaan 31.10.2023, ja esiintyminen on 7.11.2023.

Katso videot, ja äänestä omaa suosikkiasi Musa+ -lopputapahtuman esiintyjäkilpailu -sivulla.

Lisätiedot

11.10. XR-työpaja II: VR/AR/MR-teknologiat – pureutuminen eri XR-teknologioihin ja niiden plussiin, miinuksiin ja hyödynnettävyyteen

XR-työpaja 2 -flyer

Aika: 11.10.2023 klo 12.00–16.00

Paikka: Digi & Game Center (Matarankatu 2, 2. krs, Jyväskylä)

Pureudumme asiantuntijoiden kanssa XR-teknologioihin eli virtuaalitodellisuuteen (VR), lisättyyn todellisuuteen (AR) ja yhdistettyyn todellisuuteen (MR) konkreettisten esimerkkien, kokeilujen ja kokemusten myötä, sekä perehdymme eri teknologioiden tuomiin plussiin ja miinuksiin sekä vaadittaviin resursseihin laitteiston, ohjelmiston ja tarvittavan osaamisen osalta. Samalla kuulemme miten eri teknologioita hyödynnetään mm. erilaisissa tapahtumissa ja museoissa, ja ideoimme yhdessä uusia, immersiivisiä XR-pohjaisia konsepteja työpajassa opitun pohjalta.

Asiantuntijoina mukana mm.

26.10. Modernien liiketoimintamallien ja yrityskehittämisen työpaja II

Yrityskehittämisen työpaja 2 -flyer

Aika: 26.10.2023 klo 16.30–19.30

Paikka: Tiimiakatemia/Jamk (Kympinkatu 3 B, 3. krs, Jyväskylä)

Perehdymme musiikki-, tapahtuma- ja pelialojen liiketoiminnan kehittämisen työkaluihin ja palveluihin sekä pelialan liiketoimintamalleihin. Luomme katsauksen musiikkialan verkostoihin ja kansainvälistymismahdollisuuksiin sekä verkostoidumme muiden toimijoiden kanssa.

Asiantuntijat

Riku Salomaa, Managing Partner, Fried Music / Nordic Music Partners (musiikkialan verkostot ja kansainvälistyminen)

Riku Salomaa on yksi suomalaisen musiikkiviennin ja kustantamisen ykkösnimistä. Hän on toimitusjohtajana musiikkikustannusyhtiö Nordic Music Partnersissa sekä tuotanto- ja levy-yhtiö Fried Musicissa. Salomaa on Teoston ja musiikkikustantajien hallituksissa ja toiminut Music Finlandissa mm. kansainvälisen tiimin johtajana.

Vesa Walden, perustaja, Feelbeat Oy (tapahtumatuotannon roolit ja digitaaliset ratkaisut)

Vesa Walden on pitkän linjan tapahtuma-ammattilainen, jolla on monipuolinen käytännön kokemus erilaisten tapahtumien tuotannosta, tapahtumakoulutuksista ja alan asiantuntijatöistä. Walden on ollut mukana n. 3000 tapahtumassa erilaisissa rooleissa ja hänen koulutuksiinsa on osallistunut yli 1000 ihmistä vuosien varrella.

Kalle Raijonkari, asiantuntija, Jyväskylän ammattikorkeakoulu (pelialan liiketoiminta)

Kalle Raijonkari on audiovisuaalisen sisällöntuotannon ammattilainen, simulaattoripelaaja ja punkkari, joka myös vapaa-ajallaan mielellään tutkailee taiteen ja teknologian yhteenliittymiä. Raijonkari on vastannut Jamkissa mm. Digi & Game Centerin Studiosta ja siihen liittyvistä toiminnoista.

Sami Sallinen, asiantuntija, Jyväskylän ammattikorkeakoulu (musiikki)

Sami Sallinen toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen lehtorina ja tutkintovastaavana. Sallisella on pitkä kokemus muusikon työstä sekä musiikki- ja media-alan yrittäjyydestä. Hän on toiminut mm. digipedagogiikkaa ja pelillisyyttä, korkeakoulujen e-opintotarjontaa sekä musiikin opettajien, esittäjien ja tekijöiden etäratkaisuja tutkineissa ja kehittäneissä hankkeissa.

7.11. Hankkeen lopputapahtuma

Lopputapahtuman flyer

Aika: 7.11.2023 klo 17.00–20.00

Paikka: Digi & Game Center (Matarankatu 2, 2. krs, Jyväskylä)

Hankkeen huipentavassa lopputapahtumassa koetaan mm. live- ja virtuaaliympäristöjä yhdistävä musiikkiesitys, keskustellaan luovien alojen rahoituksesta, musiikki-, tapahtuma- ja pelialojen yhteisestä tulevaisuudesta, sekä verkostoidutaan yhteisten intressien äärellä.

Keynote Speaker:

Leena Janhila, liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija, Creve/Humak

Illan esiintyjänä on lopputapahtuman esiintyjäkilpailun voittanut MJ Kangasniemi, joka on Jyväskylän Kortepohjassa asuva laulaja/lauluntekijä. MJK hurmaa yleisönsä hyväntuulisella ja reippaalla otteella tunnelmointia unohtamatta! Musiikki on pop/rock-musiikkia folk-vivahteella, ja sanoituksissa kuullaan ajatuksia eletystä elämästä, suurista tunteista ja elämän kysymyksistä.

Voit katsoa esityksen livestriiminä tiistaina 7.11.2023 n. klo 18.45–19.00. Esitys lähetetään Noveltive Oy:n virtuaalistudiolta, ja striimiä voit seurata tämän sivuston etusivulta tai seuraamalla tätä linkkiä: https://vimeo.com/event/3849777/b8a6a74e57.

Päivitys 27.11.2023
Voit katsoa yllä mainitun esityksen tallenteen hankkeen julkaisusivun kohdasta Videot.

Lisätietoja

Nina Loimusalo-Lipiäinen
p. 050 471 9321
etunimi.sukunimi@jamk.fi

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Euroopan unioni - Euroopan sosiaalirahasto
Vipuvoimaa EU:lta
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus