Kategoriat
Blogit Pelillisyys ja soiton-/laulunopetus

Magic Piano from Smule – peli kappaleiden soittamiseen

Tutustuin blogipostausta varten Magic piano from Smule -peliin. Pelin sanotaan tutustuttavan pelaajan pianolla soittamisen perusteisiin, mutta itsestäni tämä tuntuu aika kaukaa haetulta. Peli perustuu siihen, että ruutua naputetaan kappaleen rytmissä ja pisteitä tulee sekä oikeasta rytmistä, että siitä, että osuu oikeisiin palluroihin eli säveliin.

Pelillä on aika vähän tekemistä pianon soittamisen kanssa, lähimmäksi pianoa on päästy siinä, että soittoäänenä on grand piano eli flyygeli. Tasojen noustessa on mahdollista vaihtaa ääni esimerkiksi urkuihin tai cembaloon, myös basso ja kitara löytyy valikosta eli vieläkin kauemmaksi pianosta on mahdollista päästä. Tämä ominaisuus löytyy ainoastaan iOS-sovelluksesta, Androidista en sitä löytänyt.

 

Soolo-asetuksella ruudulle tulee pianon koskettimet ja ruutua napauttaessa sävel näkyy myös koskettimella. Tästä on neljä eri vaihtoehtoa jotka erovat hieman Androidissa ja iOS:ssa. Tällä tavalla ei kuitenkaan pysty soittamaan kirjastossa olevia kappaleita vaan ainoastaan itse keksimiään sävelkulkuja.

Magic Piano solo iOS

Peliä voi pelata ilmaiseksi, mutta jos haluaa avata nopeammin uusia kappaleita siitä joutuu maksamaan. Pelaaminen kerryttää ”smuloja” joilla pystyy maksamaan kappaleita. VIP-passi jolla saa suuremman kappalevalikoiman maksaa 3,49€/kk tai 27,99€/vuosi Androidilla. iOS tarjoaa viikon ilmaisen kokeilun, jonka jälkeen VIP-ominaisuus maksaa 9,99€/vko, 22.49€/kk ja 52,99€/vuosi. Hinnoissa on siis huomattava ero.

Magic Piano maksullinen kappalevalikko

Pelissä ei näy pianon koskettimia kappaleiden aikana vaan pallurat tipahtelevat alas ja niitä tulee napauttaa kun ne tulevat alhaalla olevalle viivalle. Tämä oli mielestäni selkeämpi iOS-soveluksessa vaikka periaate on sama myös Androidissa. Oikeassa yläreunassa näkyy kommentteja, kuten soita hitaampaa tai nopeampaa, hyvin menee, hienoa jne. Tätä on aika hankala seurata samalla kun pelaa joten silmäkulmassa näkyy, että teksti vaihtuu pelin aikana, mutta sitä ei ehdi lukea koska katse on eri kohdassa seuraamassa palluroiden tipahtelua.

Magic Piano taso Easy iOS

Vaikeustasoja on kolme: Easy, Medium ja Hard. Helpoimmassa tasossa säveliä tipahtelee yksi tai kaksi kerrallaan, vaikeimmassa niitä voi tulla useampia, jolloin harjoitellaan useamman sormen käyttämistä yhtä aikaa.

Magic Piano taso Hard iOS

Pelissä saavuttaa eri tasoja ja yhdestä kolmeen tähteä sen mukaan miten hyvin on onnistunut soittamaan kappaleen. Kuusivuotias, joka sai testata peliä oli innoissaan lähinnä juuri tästä ominaisuudesta, muuten peli ei kovin kauaa jaksanut kiinnostaa. Palkintoja ja uusia tasoja pelissä siis tavoitellaan ja se voi innostaa pelaamaan pidemmälle. Peliin voi myös tallentaa saavutuksiaan ja jakaa niitä muille. Pävittäin tulee myös uusi haaste, jossa voi jakaa tuloksensa ja verrata omaansa muiden saavutuksiin.

Rytmien ja varsinkin pianonsoiton opetteluun on olemassa parempiakin tapoja. Jos sähköinen pianosoundi ei ärsytä, niin tällä voi mielestäni lähinnä opetella muistamaan melodioita. Muuhun ja myös tähän tarkoitukseen valitsisin kuitenkin jonkun muun sovelluksen tai jopa oikean soittimen. Pelin lupauksista huolimatta minun on vaikea nähdä, että tällä voisi opetella soittamaan pianoa. En siis kokenut tätä peliä kovinkaan toimivaksi tai edes viihdyttäväksi.

3 vastausta aiheeseen “Magic Piano from Smule – peli kappaleiden soittamiseen”

Jälleen yksi oma ”valuutta” millä ostaa pelin sisällä asioita. Ei hyvä…

Nämä tapping-pelit ovat kyllä rajua kamaa. Varsinaisen soiton opettamisen työkaluiksi eivät kyllä ehkä oikein sovellu niinkuin tuolla pohdiskeluissa tulikin selväksi.

Realistisesti esitelty sovellus, joka osoitti, että tämä peli ei päädy oppilaiden kanssa käytettäväksi. Luokkakakäyttöön päästäkseen pelissä pitäisi olla enemmän oppimista edistävää sisältöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *