Esittelen tässä kirjoituksessa MUSE-hankkeen Turun AMK:n Taideakatemian vastuulla olevan työpaketin tehtäviä ja tavoitteita.
Matalan kynnyksen ratkaisut
Matalan kynnyksen audiovisuaalinen vuorovaikutusteknologia musiikin opettamisessa, esittämisessä ja tuottamisessa tarkoittaa helposti saatavilla olevaa, helposti käytettävää, mukana kuljetettavaa, moneen tarpeeseen taipuvaa, oppimisen ja esittämisen kannalta riittävän korkeatasoisen lopputuloksen tarjoavaa edullista laite- ja ohjelmistokokonaisuutta. Esimerkkikokoonpanoon voi kuulua tabletin lisäksi esim. kuulokkeet, ulkoinen mikrofoni, ulkoinen kamera ja erillinen näyttö.
Ratkaisujen testaaminen
Testaamisen tuloksena laadimme laite- ja ohjelmistosuosituksia ja pedagogisia toimintamalleja, joiden avulla käyttäjä pystyy ottamaan laitteista ja ohjelmistoista tarvittavan irti.
Testaamme iOS- ja Android-laitteita ja ohjelmistoja, Windows-, Mac- ja Chromebook-kannettavia. Tietokonetyöasemat jäävät matalan kynnyksen laitteistorajauksen ulkopuolelle.
Hankkeen projektiryhmässä yhteisesti laadittuja vertailukriteerejä ovat:
Tekniset ominaisuudet
- kuvan ja äänen laatu
- laitteiden ja ohjelmien mukana tulevat työkalut ja ominaisuudet
- tietoturva
Yhteensopivuus
- saavutettavuus (millä alustoilla toimii)
- soveltuvuus
Käytettävyys
- hinta
- asennus ja käyttöönottaminen
- päivitettävyys
- käytön intuitiivisuus
Suosituksia ja toimintatapoja laaditaan testaamalla ensin työparin kanssa, muiden hankkeessa työskentelevien kanssa ja lopulta kollegoiden ja opiskelijoiden kanssa mm. työpajoissa. Testaamisen edetessä tuloksia julkaistaan tällä sivustolla ja sosiaalisessa mediassa.
Timo Korhonen
ORCID-tunniste: 0000-0002-0082-2376