Jotpa-hanke

Koulutuskokonaisuutta varten tuotettu oppimateriaali jaetaan vuoden 2025 alussa tällä sivustolla.

Musiikin digitaaliset liiketoimintaympäristöt ja yrittäjyys

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk) ja Ammattiopisto Gradia suunnittelivat ja toteuttivat yhdessä ns. Jotpa-hankkeena Musiikin digitaaliset liiketoimintaympäristöt ja yrittäjyys, 15 op -koulutuskokonaisuuden, jonka koulutukset järjestettiin lukuvuoden 2023–2024 aikana. Kouluttajina toimivat Jamkin musiikin ja liiketalouden sekä Gradian musiikki- ja media-alan opettajat. Koulutuksen kohderyhmää olivat musiikin alan työssäolevat tai työelämän ulkopuolella olevat ammattilaiset.

JAMK
Gradia-logo

Koulutuskokonaisuuden osaamistavoite

Koulutuskokonaisuus lisää osallistujien musiikin digitaaliseen toimintaympäristöön ja siinä toimimiseen liittyviä työelämä- ja yrittäjyystaitoja.

Koulutuksen avulla opitaan hahmottamaan erilaisia musiikillisen liiketoiminnan tulovirtoja ja liiketoimintamahdollisuuksia, sekä tunnistamaan omaan osaamiseen liittyvä potentiaali alan monimuotoisessa ympäristössä.

Lisäksi koulutus vahvistaa digiläsnäoloon, -tuotteistamiseen, -markkinointiin ja brändäykseen liittyviä yrittäjyyden taitoja, AV-tuotantoon liittyvää osaamista sekä immateriaalioikeuksiin liittyvää tietoutta.

Koulutuskokonaisuuden rakenne

Koulutuskokonaisuuden laajuus on 15 op, joka jakautuu kolmeen viiden opintopisteen opintojaksoon:

Kullakin opintojaksolla on oma alasivunsa, johon pääset klilkkaamalla opintojakson nimeä. Alasivulta löydät mm. opintojakson aineistot.

  1. Musiikin liiketoimintaympäristöt (5 op)
  2. Musiikin digitaalisen liiketoimintaympäristön työelämätaidot (5 op)​
  3. Työelämäpilotti​ (5 op)

Koulutuskokonaisuus on rakennettu siten, että…

  • oppisisältöjen käytännön osuus kasvaa koulutusten edetessä, ja
  • Gradian osuus koulutuksen järjestämisestä kasvaa koulutusten edetessä.
Jotpa-koulutuksen rakenne.
Jotpa-koulutuksen rakenne.

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

NextGenerationEU-logo
Jotpa-logo