Työelämäpilotti

Osaamistavoite

Musiikin digitaaliset liiketoimintaympäristöt ja yrittäjyys (15 op) -koulutuskokonaisuuden kolmas ja viimeinen osa, Työelämäpilotti (5 op) -opintojakso, käynnistettiin tavoitteenaan…

  • edistää osallistujien työelämävalmiuksia,
  • luoda uusia yhteyksiä työnantajien ja osallistujien välille sekä
  • tarjota konkreettisia työkaluja työllistymiseen.

Toteutus

Työelämäpilotin toteutus sisälsi hybridimuotoisia tapaamisia, joiden aiheet oli suunniteltu etukäteen ja jotka rytmittivät opiskelijoiden etenemistä. Jokaisella tapaamiskerralla käsiteltiin teemoja, jotka tukivat sekä teoreettista että käytännön osaamista. Näitä teemoja olivat…

  • omien työelämäpilottien esittely,
  • sosiaalisen median hyödyntäminen sekä
  • verkkosivujen suunnittelu ja niiden toteuttaminen.

Ryhmätapaamiset ja yksilöohjaus

Jokainen tapaaminen tarjosi tilaisuuden keskustelulle, kysymyksille ja ajatustenvaihdolle, mikä auttoi opiskelijoita syventämään omaa osaamistaan. Lisäksi opiskelijoille tarjottiin yksilöohjausta, jossa he saivat henkilökohtaista palautetta ja tukea omien projektiensa kehittämiseen. Kaikki mukana olleet opiskelijat hyödynsivät tätä mahdollisuutta, mikä näkyi heidän projektinsa edistymisessä ja itsevarmuuden kasvussa.

Loppuseminaari ja vertaisarviointi

Työelämäpilotti huipentui loppuseminaariin, jossa opiskelijat esittelivät aikaansaannoksensa. Tämä tilaisuus tarjosi osallistujille paitsi mahdollisuuden saada arvokasta palautetta myös tilaisuuden verkostoitua muiden opiskelijoiden, opettajien ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Loppuseminaari vahvisti opiskelijoiden osaamista esiintymisessä ja omien ideoiden myymisessä. Esittelyiden yhteydessä toteutettiin myös vertaisarviointia, jossa opiskelijat antoivat palautetta toistensa projekteista. Tämä auttoi osallistujia tarkastelemaan omia tuotoksiaan uusista näkökulmista ja kehittämään niitä entisestään. Vertaisarviointi lisäsi yhteisöllisyyden tunnetta ja tarjosi arvokasta oppia kaikille osallistujille.

Työelämäpilotin konkreettisia tuloksia (ml. loppuseminaarissa esitellyt opiskelijoiden tuotokset) ei tekijänoikeussyistä julkaista tässä.

Voit sen sijaan kuunnella Musiikin digitaalinen liiketoimintaympäristö -podcastia: https://www.oomc.fi/jotpa-hanke/#podcast

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

NextGenerationEU-logo
Jotpa-logo