Kategoriat
Mobiili musiikin tuotantoteknologia

Sekvensseri?

Useimmilla työasemasovelluksilla voidaan äänen lisäksi tallentaa, muokata ja lähettää myös MIDI-dataa. Pelkän MIDI-datan prosessointiin käytettävästä sovelluksesta tai itsenäisestä laitteistosta käytetään nimitystä sekvensseri. Audio- eli ääni(tys)ominaisuuden sisältävästä sekvensseristä – joka on siis käytännössä DAW – käytettiin varsinkin kyseisen teknologian varhaisvuosina nimitystä audiosekvensseri.

Tunnettuja audiosekvensserisovelluksia olivat 1980- ja 1990-luvuilla mm. Logic [Audio], Pro Tools, Cubase ja Digital Performer. Em. sovellusten kehittäminen ja suosio on jatkunut näihin päiviin saakka. 2000-luvulla julkaistuja audiosekvensserisovelluksia ovat puolestaan mm. Nuendo, Reason, Live ja Reaper. Applen suosittu GarageBand -DAW-sovellusperhe pohjautuu pitkälti 1980-luvulta saakka kehitettyyn Logic [Audio] -sovellukseen.

Lue lisää
https://en.wikipedia.org/wiki/Music_sequencer

Kirjoittanut Sami Sallinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *