Kategoriat
Blogit Mobiiliteknologia musiikin opettamisessa, oppimisessa ja arvioinnissa Musiikkiteknologia Pelillisyys Pelillisyys ja soiton-/laulunopetus Soiton- ja laulunopiskelun teknologia

Yousician

Esittelyssä suomalaisia pelialaa ja musiikkia yhdistäviä yrityksiä ja sovelluksia, osa 1

Sovellus

Yousician (https://www.yousician.com) on sovellus, joka opettaa soittamaan instrumenttia pelillisin keinoin. Sovellus kuuntelee käyttäjän soittoa laitteen mikrofonilla ja päättelemällä osumatarkkuuden mukaan kuinka hyvin käyttäjä soittaa. Sovelluksen kanssa opetellaan nuotteja, sointuja, melodioita ja rytmejä. Käytännössä tarkoituksena on oppia rytmistä ja melodista osumatarkkuutta, joista ohjelma palkitsee pisteillä. Kun saa tarpeeksi pisteitä, pääsee soittamaan haastavampia kappaleita.

Yousician-sovellusnäkymä mobiililaitteella
Kuva: Yousician

Sovellus on saatavana Windows-, macOS-, iOS- ja Android-alustoille. Eri soittimista valittavina kitara, basso, piano, ukulele ja laulu, lisäksi valittavana on “artist courses” -kursseja artisteilta ja bändeiltä (Metallica, Jason Mraz ja Juanes). Sovellus toimii myös eri kielillä, mutta suomen kieltä ei ole vaihtoehdoissa.

Yousicianin ilmoittamaa statistiikkaa

  • 10.000 eri kappaletta
  • yli 9.000 oppituntia
  • yli 25 miljoonaa käyttäjää 154 eri maasta

Lisenssivaihtoehdot

Sovelluksen perusversio on ilmainen, joka tarjoaa muutaman harjoituksen päivässä. Lisäharjoituksista joutuu maksamaan.

  • Premium 9,99 €/kk, 1 instrumentti
  • Premium+ 14,99 €/kk, 5 instrumenttia, vapaasti valittavat oppitunnit ja kappaleet
  • Premium+ 22,49 €/kk, 4 Premium+ -tiliä

Yritys

Yousicianin ovat perustaneet vuonna 2010 Chris Thür ja Mikko Kaipainen. Tiimiin kuuluu tällä hetkellä mm. musiikkipedagogeja ja koodaajia. Noin puolet työntekijöistä on suomalaisia. Kaksi käyttäjäryhmää korostuu: teini-ikäiset, jotka haluavat opiskella instrumentin alusta alkaen, ja n. 45–65-vuotiaat, jotka ovat aina halunneet soittaa, mutta joiden motivaatio tai aika ei ole riittänyt. Yousicianin käyttäjillä on myös erilaisia yhteisöjä mm. Facebookissa ja Twitterissä. Sovelluksen suosio nousi pandemian aikana, mutta laski vastaavasti pandemian loputtua.

Yousician palkittiin vuoden 2020 suomalaisten ohjelmistoyrittäjien yhteisön myöntämällä Vuoden Digipalvelu -tunnustuksella. Sovelluksen ensimmäinen versio esiteltiin Slush-tapahtumassa vuonna 2011 ja valittiin samana vuonna Euroopan parhaaksi oppimispeliksi.

Yousician on tehnyt yhteistyötä digitoimisto s360:n kanssa parantaakseen sisällöntuotantoa, -optimointia ja näkyvyyttä. Kampanja on palkittu vuoden 2022 European Content Awards -tapahtumassa Entertainment Content Campaign Of The Year -palkinnolla.

Lue lisää (Yousician-sovellus musiikkipedagogin työn apuvälineenä): https://www.oomc.fi/2018/05/yousician-sovellus-musiikkipedagogin-tyon-apuvalineena/

Lue lisää (Kolme yritystä kertoo, miten alkuun tarvittavat varat saatiin kasaan, HS 20.7.2019): https://www.hs.fi/talous/art-2000006179030.html

Lue lisää (”Maailman suurin musiikinopettaja” palkittiin vuoden digisovelluksena, HS 3.12.2020): https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007658504.html

Lue lisää (Suomalainen teknologiayritys Yousician aikoo irtisanoa lähes kolmanneksen työntekijöistään, HS 5.10.2022): https://www.hs.fi/talous/art-2000009115536.html

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Euroopan unioni - Euroopan sosiaalirahasto
Vipuvoimaa EU:lta
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Juha Kujanpää
Juha Kujanpää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *